Amerikanske tradisjoner i Norge

De siste årene har det blitt stadig mer vanlig at amerikanske tradisjoner blir tatt opp i Norge. Sist ut var "Black Friday" som var nå fredag. For de som ikke har hørt utrykket Black Friday før så er dette fredagen etter thanks giving og det er den største salgsdagen i USA. Alle butikkene der borte har store rabatter og man kan virkelig gjøre noen gode kjøp. Folk går derfor mann av huse og det kan til tider være hysteriske tilstander på denne handledagen.

I år var det første året jeg har sett at black friday virkelig ble markedsført i norske butikker og. Flere av de største netthandelene hadde store tilbud og reklamerte med "black friday" tilbud. Platekompaniet.no, Komplett.no og Elkjop.no var blant butikkene hvor man kunne handle rabatterte varer hele fredagen.

Jeg syntes egentlig det er litt teit at vi skal adoptere slike amerikanske tradisjoner, men jeg er "redd" at dette er noe som er kommet for å bli. Akkurat black friday er jo ikke det værste som kan skje heller. En slik dag med store rabatter gjør jo at man kan spare mange penger på julegavehandelen om man er litt smart. Selv så bestilte jeg flere gaver på fredag med opp til 50% rabatt på flere ting. Det gjør at mange får finere julegaver enn de ville fått ellers, og jeg bruker også mindre penger på julegaver enn jeg ville gjort ellers.

Black friday, gjerne for meg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits